Bemutatkozás

Óvodánk Kecskemét legújabb nevelési intézménye, fenntartója a Kecskeméti Református Egyházközség.

Bemutatkozás

Bemutatkozás

,

Óvodánk Kecskemét legújabb nevelési intézménye, amely 2013. szeptember 02-án nyitotta meg kapuját, fenntartója a Kecskeméti Református Egyházközség.

“Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon,
még ha megöregszik, akkor sem tér el attól”
/Példab. 22:16/

Áldás, Békesség!

Szeretettel köszöntöm a Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda iránt érdeklődő olvasót! Megtisztel bennünket, ha végignézi honlapunkat.

Óvodánk Kecskemét legújabb nevelési intézménye, amely 2013. szeptember 02-án nyitotta meg kapuját, fenntartója a Kecskeméti Református Egyházközség.

Múlt és jelen

Az újonnan átadott óvoda épületének egykori megalkotója és tulajdonosa Zaboretzky Ferenc (Lechner Ödön – a kecskeméti városháza tervezője – munkatársa) volt. Az elhanyagolt, roskadozó házat 2013 tavaszától a Kecskeméti Református Egyházközség – önkormányzati anyagi segítséggel és az európai uniós pályázati összeget kiegészítve – újította fel óvodának.

Mivel az ingatlan műemlékvédelem alatt áll, így eredeti megjelenési formáját megőrizve történt a felújítás, amihez "nyúlfarknyi" idő állt rendelkezésre a kivitelezőnek. Nyár vége felé megszületett az eredmény. Összehangolt munkával és sok imával egy impozáns, a múlt század eleji építészetet visszatükröző, csodálatos épület készült el az Erkel Ferenc utcában.

Óvodánkban három csoportszoba és a hozzájuk tartozó helyiségek (mosdók, öltözők, orvosi szoba, fejlesztő szoba, irodák, melegítő konyha, tároló, raktár) kerültek kialakításra.

A belső tér a XXI. század elvárásainak megfelelően modern, korszerű: csoportszobáink tágasak, esztétikusan, ízlésesen berendezettek, tárgyi felszereltségük minden igényt kielégít.

A jól felszerelt tornaszoba, a mozgás, mozgásos tevékenységek színtere, és rendezvényteremként is funkcionál.

Az épülethez tartozó udvar parkosított: füves, fás, virágos részek váltogatják egymást.

Fából készült a játékeszközök nagy része, amelyek elősegítik a gyermekek koordinációs képességeinek, egyensúlyérzékének fejlesztését. Testi épségüket ütés biztos talajborítással védjük.

Az óvodánkba járó gyermekek étkezését a református egyházközség konviktusa biztosítja. Az itt elkészült ételek bőségesek, ízletesek és változatosak.

Tagintézményünk egy csoportos, a Munkácsy Mihály utcában található. Családias környezetben fogadja a gyermekeket.

Nevelőtestületünk minden tagja a pedagógiai programunkban megfogalmazottak alapján neveli és fejleszti a hozzánk járó gyermekeket. Keresztyén óvodában az óvónők hite, elhivatottsága semmivel sem pótolható.

Küldetésünk!

Óvodánkban a ránk bízott gyermekeket keresztyéni hit és értékrend alapján, legjobb tudásunknak megfelelően, szeretetteljes, érzelmi biztonságot nyújtó környezetben, légkörben, a szülőkkel szorosan együttműködve neveljük.

Olyan óvoda vagyunk, ahol meghatározó értékként jelenik meg a hit, a szeretet, az elkötelezettség, a megbízhatóság, egymás tisztelete és a minőségi munkára való törekvés.

 

Simon Andrásné
igazgató

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk