Aktuális

Aktuális híreink között megtalálja intézményünkkel kapcsolatos legfrissebb információinkat.

Aktuális

Szeptemberi kiírás - Intézkedési terv, koronavírus

,

Tisztelt Szülők!


Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott intézkedési terv (2020.08.17.) szerint – a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése és végrehajtása érdekében – a következőkről szeretném tájékoztatni Önöket és egyben kérem, hogy legyenek szívesek felelős szülői magatartással a következő óvintézkedéseket, higiéniai szabályokat intézményünkben betartani, amelyet a fenntartóval egyetértésben hoztunk meg!

 

2020. augusztus 31-étől, hétfőtől zsilipes rendszer működik az óvodában érkezéskor és távozáskor, a gyermeket a dajkanéni veszi át a főbejárati ajtónál és kíséri a csoportba. A délutáni hazabocsájtás jó idő esetén az udvarról történik, rossz idő esetén a zsilipes hazaengedés működik. 

- Az óvodát csak egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja.
- Az óvodába érkezéskor a testhőmérséklet mérése kötelező (a készülék beszerzése folyamatban van, amint rendelkezésünkre áll, úgy elkezdjük a használatát).
- Az NNK által összeállított 2020.05.22-ei útmutatóban foglaltak az irányadóak! - Amennyiben a gyerekeknél a fertőzés tünete észlelhető (lázas), haladéktalanul elkülönítjük és egyúttal értesítjük a szülőt, akinek feladata, hogy gyermekét a lehető legrövidebb időn belül elvigye az óvodából, telefonon felhívja a gyermek háziorvosát, majd a továbbiakban a szülő az ő utasítása szerint kell,
hogy eljárjon.
- A gyermek az óvodába – hasonlóan más megbetegedéseknél – kizárólag csak orvosi igazolással térhet vissza (az óvodapedagógus csak az orvosi igazolás átadása után veheti be a gyereket a csoportba).
- A szülő köteles az óvodát értesíteni, ha gyermekénél és környezetében koronavírus gyanú vagy igazolt fertőzés van.
- Az ágyneműt legyenek szívesek hetente hazavinni (péntek)!
- A hétfőn visszaérkezett ágyneműket, ha megoldható, legyenek szívesek zárható (patentos, tépőzáras, cipzáras, stb… - pl.: JYSK-ben vásárolható – ) tárolóban a szokott helyre tenni. - Az óvodába minden nap 9 óráig be kell érkezni! (9 óra után történik a külsős forgalom utáni fertőtlenítés)
- A 2020/2021-es nevelési évben az anyás beszoktatást a jelen helyzetre való tekintettel nem tudjuk felajánlani a szülőknek. Megértésüket köszönjük! A beszoktatásra érkező szülő az intézményben annyi ideig tartózkodhat, ameddig gyermekét átöltözteti és átadja az óvodapedagógusnak. A napközbeni távozás is hasonló módon történik.


o Az óvodába érkezéskor a kiscsoportos szülők számára kötelező a szájmaszk mindaddig, míg az intézményben tartózkodnak.
o Az intézmény bejáratánál lévő szenzoros kézfertőtlenítőt legyenek szívesek az óvodába érkezéskor használni! Kérjük, hogy ezt a gyerekek ne használják, ők az alapos kézmosást a gyermekmosdóban meg tudják tenni!
o A szülők a csoportszobába és a mosdóba nem léphetnek be.


Megértésüket megköszönve!


Tisztelettel:
A Református Pálmácska Óvoda nevelőtestülete nevében:
Simon Andrásné
igazgató

 

Neveld a gyermeket

a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól!

Jelentkezz hozzánk