Zeneovi bemutató

Az An-tan-té-nusz zeneovisokkal bemutattuk a szülőknek, hogy mit tanultunk egész évben.

Galéria

 

Tavaszi ovigaléria

Tavaszi évszakkoncertünkön a Kodály iskola tanulói játszottak gyermekdalokat. A koncert végén ki is próbálhatták a legbátrabbak a hangszereket.

Galéria

 

Tavaszi évszakkoncert

Tavaszi évszakkoncertünkön a Kodály iskola tanulói játszottak gyermekdalokat. A koncert végén ki is próbálhatták a legbátrabbak a hangszereket.

Galéria

 

Ovi Kupán a Csillag csoportosok

Idén 22.alkalommal rendezte meg az Ovi Kupát a Csokor utcai óvoda,ahol nagycsoportosaink képviselték a Pálmácska Óvodát. Futásban csapatunk egyik kisfiú tagja lett az induló 17 óvoda gyermekei közül a leggyorsabb,teljesítményéért aranyérmet kapott. A többi versenyszámban:távolugrásban és célbadobásban is kitartó gyermekeink a verseny bronzérmét nyerték el.

Galéria

 

Föld napján a Csillag csoport

A Föld napja alkalmából a Hírös Agórában változatos interaktív foglalkozásokon vett részt a Csillag csoport.

Galéria

 

Családi nap az Emmausban

Áldozócsütörtök 2017

2017. május 25-én Áldozócsütörtökön Jézus Krisztus mennybemenetelének ünnepén Csendes napot tartottunk óvodánkban. A délelőtt során interaktív játékok segítségével erősítettük tovább a kicsi „tanítványok”hitét. A játékok az óvoda három helyszínén zajlottak, ahol csoportok állomásról, állomásra járva kapták meg Urunk nekünk szóló üzeneteit!

Galéria

 

Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozó

IV. alkalommal rendezték meg a Református Pálmácska Óvodában a Tavaszköszöntő városi versmondó találkozót. Az eseményre Kecskemét 20 óvodájából (egyházi-, magán-, önkormányzati), valamint Szentkirályról és a Szanki Református Óvodából érkeztek gyerekek. A 27 bátor, nagycsoportos óvodás klasszikus-, és mai magyar költők verseit szavalta el. A szervezők értékes, igényes könyvekkel és emléklappal, dicsérő oklevéllel jutalmazták a résztvevőket, a felkészítő óvónőknek virággal mondtak köszönetet. A zsűri tagjai, a kísérő szülők és óvodapedagógusok elismerően nyilatkoztak a találkozó szervezéséről, színvonaláról és gyermekeikkel együtt élményekben gazdagon távoztak a Óvodából.

Galéria

 

Családi nap az Arborétumban

A Napocska csoportosok egy áprilisi délelőttön töltötték el első „Családi napjukat” az Arborétumban.

Galéria

 

Március 15. (Bárányka csoport)

Március 14-én emlékeztünk meg a Bárányka csoportban az 1848-as Szabadságharc hőseiről. Előző nap nemzeti színű papírvirágokat készítettünk, amit az ünnepség után a Kossuth szobor virágoskertjében tűztünk le. A megemlékezés tiszteletére mindenki ünneplőruhába öltözött, mellére az előző héten varrt kokárdát tűzött. Már reggeltől ismerkedtek a gyerekek a huszárok életmódjával, szépséges ruházatával, a gyönyörű paripákkal. Huszárnótákat, Kossuth nótákat énekeltünk a gyerekeknek, majd vidám katonaindulókra meneteltünk.

Galéria

 

Tavaszi zsongás (Munkácsy utca)

Végre itt a jó idő, így Báránykáinkkal egyre több időt tudunk eltölteni a szabadban. Kinyíltak kis kertünk virágai, megnyitott a homokozó, és az udvari játékok is felébredtek téli álmukból.

Mentovics Éva: Tavaszi zsongás

Rügyet bont a barka ága,
bólogat a hóvirág,
levél zsendül, füttyszó zendül,
most jön csak a jó világ.

Galéria

 

Víz világnapja a Bárányka csoportban

Zöld óvodaként igyekszünk a gyermekeket minél közelebb vinni a természethez, minél több élményt biztosítani nekik. A zöld jeles napokról minden évben megemlékezünk, így került sor idén is a víz világnapjának megünneplésére március 22-én. A héten sokat beszélgettünk a vízről, Bibliai történetünk témája is a vízhez kapcsolódott. A víz világnapján minden gyermek kék színű öltözetben jött óvodába, ahol kísérleteztünk, természetfilmet néztünk Magyarország nevezetes vizeiről, vízi állatokról, játékos vetélkedőt, kóstolót tartottunk.

Galéria

 

Különdíjasok a Pálmácska Óvodában

Az Alapítvány a 48-as Hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum által meghirdetett rajzpályázaton – 800-nál is több pályamunka közül – Demjén Villő (Halacska csoport) és Minda Huba Zétény (Csillag csoport) rajza Különdíjas lett. Gratulálunk!


 

Csillagok a Népi játék és gyermektánc találkozón

A Hetényegyházi Pajtás Utcai Óvodában 2017. március 17-én megrendezett városi Népi játék és gyermektánc találkozón a Pálmácska Óvodát a Csillag nagycsoportosok képviselték. Kiemelkedő szereplésüket oklevéllel és vastapssal jutalmazták. Gratulálunk


Galéria

 

Március 15.

Nemzeti ünnepünkről március 14-én emlékeztünk meg közösen a gyerekekkel a Pálmácska óvodában. Mindenki ünneplő ruhába öltözött, amelyre feltűzték a kokárdát. A Halacska csoport műsora után minden kis óvodás útrakelt és elsétált a Kossuth szoborhoz, ahol elhelyezték az általuk készített nemzeti színű jelképeket. A Csillag csoportos óvodások a Városházán kiállított „48-as” relikviákat is megtekintették.


Galéria

 

Tavaszi könyvtárlátogatáson a Csillag csoportosokkal

Tavaszváró könyvtári foglalkozáson vettünk részt, ahol az óvodások magyar költők verseit hallhatták, és megismerkedhettek a magyar irodalom remekműveivel.


Galéria

 

Téli évszakkoncert

A Kodály Iskola növendékei örvendeztették meg a Pálmácska óvodásokat. Változatos hangszerek szólaltattak meg: citera, furulya, fuvola, hegedű, tárogató, klarinét.


Galéria

 

Könyvtárban a Csillag csoport

A nagycsoportosok a Katona József Könyvtárba látogattak el. Megismertették velük a könyvtár használati kölcsönzési szabályokat, és elsajátították a könyvtári viselkedési illemet. A gyerekek a foglalkozás után kedvükre nézegethették a számukra kedves, érdekes könyveket.


Galéria

 

Bábszínházban a Báránykák

Idén először látogattunk el a Ciróka Bábszínházba ahol a Kenyérből kelt mese című, előadást tekinthették meg a Báránykáink. Kiscsoportosaink közül sokaknak ez volt az első igazi színházi élménye, amit nagyon élveztek.


Galéria

 

Milyen nap van, ha jön Erika néni? Egy jóóó nap! (Néptánc a Bárányka csoportban)

A gyermekek hétről hétre minden szerdán Nagy Erika néptánc pedagógus segítségével sajátítják el a néptánc alaplépéseit, népi mondókákkal, dalokkal, és játékokkal ismerkednek meg.


Galéria

 

Csupasz ágon nincs levél, hó ül rajta, itt a tél.

Az "igazi" tél megtapasztalása sokat váratott magára, így mikor óvodánk udvarát végre hótakaró borította, igyekeztünk kihasználni annak minden örömét: nyomokat hagytunk a hóba, állati nyomokat kerestünk, hógolyóztunk, jeget olvasztottunk, szánkóztunk.


Galéria

 

Téli ovigaléria (Bárányka csoport)

Januárban Vince napjához közeledve megnyitottuk a Munkácsy utcai Tagintézményünk ovigalériáját, melynek témája a téli kamra volt. "Hogyha szépen fénylik Vince, megtelik borral a pince, Gabonával pajta, csűr, Mihály így jó édes bort szűr."


Galéria

 

Vissza az óvodába (Bárányka csoport)

Iskolás Báránykáin pár órára ismét óvodások lehettek, amikor vendégül láttuk őket játszó délutánunkra. Felelevenedett bennük a csoportszoba láttán pár kedves emlék, örömmel üdvözölték egymást, számoltak be iskolai elményikről.


Galéria

 

Téli ovigaléria

A Csillag csoportos gyerekek a Zöld Kuckóban jártak, ahol Kecskemét város címer-állatát ismerték meg jobban: a kecskét.


Galéria

 

Zöld Kuckó - Csillag csoport

A Csillag csoportos gyerekek a Zöld Kuckóban jártak, ahol Kecskemét város címer-állatát ismerték meg jobban: a kecskét.


Galéria

 

Hóember... hóember...

A téli időjárásnak köszönhetően a Csillag csoportosok el tudták készíteni idén az óvoda hóemberét.


Galéria

 

Nyílt nap a Csillag csoportban

Január 10-11-én a Csillag csoportban nyílt napot vehettek részt a szülők. Megtekinthették, hogy matematika és anyanyelv területén mennyit fejlődtek a gyerekek.


Galéria

 

Halacskák a vasútállomáson

A váratlan és szokatlan szép, késő őszi időjárást kihasználva, november 21-én kellemes sétát tettünk Halacska középső-nagy csoportosainkkal. Ellátogattunk a vasútállomásra, ahol megfigyeltük az érkező, induló vonatokat „közlekedési tematikánk” keretében. A fontos tudnivalók megbeszélése után megcsodáltuk a vasúti park „mesebeli” platánfáit és vidám játszóterezéssel zártuk a programot!


Galéria

 

Halacska nagycsoportosok bábozása a Napocska kiscsoportosoknak

Egy szürke, esős délelőttön Halacskáinkkal úgy döntöttünk, hogy meglepetést szerzünk a szomszéd Napocska kiscsoportnak. Elhatározásunkat tett követte és eljátszottuk, báboztuk a Répa c. mesét a kicsiknek, akik ámulva nézték, hallgatták a nagyokat.


Galéria

 

Márti néni az Év dolgozója

Márti nénit választottuk óvodánkban a 2015/2016-os nevelési év „Év Dolgozójának”. A díjátadásra ünnepélyes keretek közt, október 28-án került sor. Büszkék vagyunk rá és szeretettel gratulálunk! További jó munkát és jó egészséget kívánunk!

Halacskák és Piroska, Klárika


Galéria

 

Dolgozni szaporán – kertészkednek a Halacskák

Dolgos, ügyes kezű Halacskáinkkal söprűt, gereblyét, lapátot ragadtunk és összegyűjtöttük, zsákokba tettük a lehullott faleveleket. A munkából mindenki szorgalmasan kivette részét, így meg is szépült egy-kettőre udvari környezetünk!


Galéria

 

Zöld Kuckóban a Csillagok

Idén is részt vesznek a nagycsoportosok a Zöld Kuckóban tartott foglalkozásokon. Ezen a foglalkozáson az egészséges ételekről hallgattunk interaktív előadást, és elkészítettük a gyerekekkel az egészséges ételpiramist is. Az „fárasztó építkezés” után bio ételeke kóstolgattak a gyerekek.


Galéria

 

Vissza a Pálmácskába!

Vendégül láttuk egy játszó délutánra az idén első osztályba indult volt óvodásainkat. Büszkén meséltek iskolai élményeikről. Nagy örömmel és felszabadultan játszottak, boldogan köszöntötték „rég” nem látott társaikat.


Galéria

 

Téli finomságokat kóstoltak a Csillagok

Tél a disznóvágások időszaka. Az egyik Csillag csoportos kisfiú a családi eseményről még kóstolót is hozott. A gyerekek jó ízűen falatoztak belőle. Köszönjük szépen!


Galéria

 

Kölyök Atlétikai Találkozó

Idén is nagycsoportosaink képviselték óvodánkat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában megrendezett Kölyök Atlétikai Versenyen. A gyerekek sok élménnyel, szép helyezéssel és büszkén érkeztek vissza az óvodába.


Galéria

 

Október 23. – Nemzeti ünnepünk

A Csillag csoportosok gyerekek az 1956-os emlékműnél egy szál virággal emlékeztek meg hazánk hőseiről. Az óvodán kívüli délelőttöt pedig a Luca szobor körül töltötték játékkal a város szívében.


Galéria

 

Őszi kirándulás az Arborétumban

A Csillag csoportosok az őszi szünet előtt az Arborétumba látogattak el. A gyerekek megcsodálták az őszi természetet, gyűjtöttek többféle termést. A játszótér közelében volt idő körjátékra, az otthon csomagolt tízórai elfogyasztására, és önfeledt játékra. A délelőttöt egy hálaadó imádsággal zárták a nagycsoportosok.


Galéria

 

Én kis kertet kerteltem...

Az Erkel utcai óvodások közös munkával téliesítették a kiskertet. A nagycsoportosok elvégezték az előkészületeket: megmunkálták a földet, majd egy séta alkalmával díszkáposztákat vettek a piacon. A káposztákat testvércsoportjaikkal együtt ültették el.


Galéria

 

Apák napja (Bárányka csoport)

„Hogyan is kellene apának lenni? Igazi receptet még nem írt senki. Egyetlen módon igazol az élet: az, kiknek apja vagy, mind szeret téged..." - (Aranyosi Ervin)

Galéria

 

Házi KRESZ parkunk (Bárányka csoport)

Közlekedj okosan vetélkedőre készülve a gyerekekkel közlekedési táblákkal ismerkedtünk, beszélgettünk a helyes, és helytelen közlekedésről, társasjátékoztunk, majd el is készítettük a kedvenc tábláinkat. Az elkészült táblákat Lili néni felhasználta saját házi KRESSZ parkunk összeállításához, amin a gyerekek a helyes közlekedést gyakorolhatták, és szerepjátékokat játszhattak.

Galéria

 

Bárányka csoportosok utolsó délelőttje az uszodában

Elérkezett az utolsó délelőtt, amit nagycsoportos Báránykáink a medencében tölthettek. Volt, aki kihasználta az alkalmat, és egy közös traccspartival búcsúzott, és volt, aki még ekkor is keményen tempózott, hogy az úszás bemutatón szüleit elkápráztassa. A gyerekek nagyon jól érezték magukat az elmúlt hetekben, sokat fejlődtek, erősödtek.

Galéria

 

Közlekedj okosan vetélkedő (Bárányka csoport)

Október 3-án hétfőn, hat Bárányka csoportossal a Corvina Óvoda, Ceglédi úti Óvodájában „Közlekedj okosan vetélkedőn” vettünk részt. 15 óvodából érkeztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat közlekedés témakörében. Több állomáson, sok izgalmas és nehéz feladat várt ránk, de mint mindig Báránykáink ügyesen helytálltak.

Galéria

 

„Hogyan is kellene apának lenni? Igazi receptet még nem írt senki. Egyetlen módon igazol az élet: az, kiknek apja vagy, mind szeret téged..." - (Aranyosi Ervin)

Idén is megrendezték a Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában az Apák napját. Október 7-én, péntek délután az édesapákat várták a gyerekek és az óvoda dolgozói az intézménybe. „Célunk az volt, hogy ha csak egy-két óra erejéig is, de az édesapák a sokszor fárasztó, zsúfolt mindennapok terheit letéve az óvodai élet részeseivé tudjanak válni. Az együttjátszással, közös alkotással, és néhány tréfás vetélkedővel vártuk az édesapákat ezen a napon.” (Simon Andrásné)A délután az Emléklapok, a gyermekek által elkészített kis apróság átadásával, és egy közös imádsággal zárult.

Galéria

 

Halacska nagycsoportosok látogatása a Sion Házban

Az Idősek Világnapja alkalmából köszöntöttük a Budai utcai Sion –Ház lakóit. Szeretettel készültünk nagycsoportosainkkal: dalokból, dalosjátékokból, versekből összeállított csokrunkkal kedveskedtünk az időseknek, akik meghatottan fogadták kis meglepetéseinket is, az ajándék szíveket.

Galéria

 

„Szőlőszüreten a Halacskák”

Halacskáink nagy izgalommal készültek a szüretelésre! A szőlőbe való megérkezés után jóízűen falatoztak, majd megkezdődött a munka. Ügyesen szedték és hordták kis vödreikben a fürtöket, darálták, préselték segítőnkkel, Gergő bácsival. Megkóstolták a finom mustot is. A sok élménytől telve, fáradtan érkeztünk vissza az óvodába, ahol a finom ebéd után nagyot aludtak a kispajtások.

Galéria

 

A népmese napjának

A népmese napjának ünneplésére – amelyet Benedek Elek előtt tisztelegve minden év szeptemberének végén, születésnapjához kötődve ünnepelünk – idén 3. alkalommal került sor a Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában. Hagyomány, hogy ezen a jeles napon az óvoda apraja-nagyja összegyűlik, és egy meghitt, a régi idők hangulatát idéző, tündért varázsló, sárkányt űző délelőtt keretein belül kalandozik a népmesék birodalmában. A Munkácsy Mihály utcai tagintézménybe járó óvodások könyvtárat rendeztek be Benedek Elek és más népmese gyűjtők, meseírók könyveiből, próbákat álltak ki, hogy végül közösen hallgathassák meg az óvó nénik meséit.

Galéria

 

Őszi Ovigaléria

A kiállítással Benedek Elek születésnapja alkalmából, a Magyar Népmese napjára emlékezünk. Az Ovigalériát a Csillag csoport állította össze.

Galéria

 

Őszi Évszakkoncert

Az őszi évszakkoncerten népdal csokrot énekeltek az óvodapedagógusok.

Galéria

 

Csillagok az uszodában

A nagycsoportosok ismét az uszodával kezdik az évet. Sokkal bátrabban viselkednek a vízben, mint tavaly. Több kisgyerek már a nyáron megtanult úszni.

Galéria

 

Piacon a Csillag csoportosok

Ellátogattunk a helyi piacra, ahol megnéztük, milyen zöldségek, gyümölcsök teremnek ebben az évszakban. Sokan mondták, hogy szüleikkel ők is el szoktak jönni, vásárolni. A megvásárolt zöldséget az óvodában el is fogyasztottuk.

Galéria

 

Kerti munkálatok a Csillagokkal

A tavasszal ültetett paradicsompalánta termését szüreteltük le a gyerekekkel. Szívesen gereblyézték, kapálták az óvoda kertjét. A leszedett paradicsomot a daduska nénik az uzsonnához el is készítették.

Galéria

 

Nagy Halacskák az uszodában

Megkezdődött a várva-várt úszótanfolyam nagycsoportos óvodásainknak! Halacskáink izgatottan várták, hogy lubickolhassanak. Az úszóedző utasításait bátran követték a medence partján és a vízben is. Örömmel várják a következő alkalmakat.

Galéria

 

Halacska csoportosok a piacon

A szép őszi időt kihasználva Halacskáinkkal ellátogattunk a piacra. Megcsodáltuk az árusok szép portékáit: a zöldségeket, gyümölcsöket, virágokat. A gyerekek meglévő ismereteit a közvetlen tapasztalatszerzés során sok tudnivalóval gazdagítottuk. Nagyon élvezték a vásárlást és büszkén vonultak kis kosaraikkal. Élményekben gazdagon tértünk vissza óvodánkba.

Galéria

 

Savanyúság készítés a Halacskákkal

„Kerek a káposzta…” énekelgettük Halacskáinkkal, miközben „feldolgoztuk” a piacon vásárolt káposztát, paprikát. A felszeletelt zöldségféléket élvezettel és ügyesen töltötték az üvegekbe a kis kötényt kötött szakácspalánták. „Baciluskergető savanyúságunkat” a hideg téli napokon fogyasztjuk majd el.

Galéria

 

Napsugarak

A 2016/2017-es nevelési évben a Napocskák 29 fővel kezdték meg az új kiscsoportot. A befogadás, beszoktatás időszaka elkezdődött, a gyerekek szépen gyakorolják a szokásokat, szabályokat. Íme néhány kép az első napokról:

Galéria