I. Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozó

Helyi programunkban nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek művészeti tehetséggondozására. Kiemelten kezeljük az anyanyelvi nevelést, szép beszédet, kiejtést, az irodalom megszerettetését. Fontosnak tartjuk a tehetséges versmondó gyerekek felfedezését, bemutatkozási lehetőségét. Városi szintű rendezvényünkkel is ezt a célt kívánjuk szolgálni.
A jelentkező nagycsoportos óvodások klasszikus- és mai magyar költők alkotásaiból választhatnak. Értékes, igényes könyvvel és oklevéllel jutalmazzuk őket.
Első alkalommal megrendezendő Tavaszköszöntő Városi Versmondó Találkozónkkal – az irodalmi élményen túl – új intézményünk megismerésére is lehetőséget biztosítunk, valamint városunk (egyházi és önkormányzati) óvodáival kapcsolatot teremthetünk ill. erősíthetjük azt.

Galéria

 

ÓVODAI BÁL

Február közepén adott otthont a Kecskeméti Református Egyházközség Konviktusa első ÓVODABÁLUNKNAK, amely a bálozó szülők visszajelzései alapján (elégedettségi kérdőív), egy elegáns, jó hangulatú bál volt. Ezt tükrözik az itt látható fényképek is. Bízunk benne, hogy a most otthon maradtak is kedvet kapnak jövőre egy kellemes este erejéig a közös szórakozásra.

Galéria

 

A Halacska csoport a Mikulás Kuckójában

A Mikulásváró időszak (hangulati, érzelmi ráhangolódás) kedvelt programja A Mikulás Kuckó megtekintése a Ciróka Bábszínházban. Partvis bácsi, a csintalan Ferike, Angelika, "virgácsültetvény", "mindentlátó távcső", titokzatos félhomály, mesebeli bútorok… Elvarázsolódtak a gyerekek! A látogatás végén pedig még szaloncukrot is találtunk a csizmánkban! A következő képek önmagukért beszélnek:

Galéria

 

"Télapó itt van…"

A jóságos, nagyszakállú, várva-várt Mikulás végre megérkezett – a gyerekek nagy-nagy örömére! Énekekkel, verssel köszöntöttük – cserébe szép ajándékcsomagokat, könyveket és sok játékot kaptunk. Nagyon jó volt látni a ragyogó, izgatott gyermekarcokat!

Galéria

 

"A Mikulás sapkája" (az Óvó nénik előadása)

A Mikulás érkezése előtti délelőttön egy mesejátékkal kedveskedtünk a gyerekeknek. Nagyon élvezték az előadást, örömmel fedezték fel egy-egy szerepben az óvó néniket!

Galéria

 

"Halacskák a Cirókában"

Halacska csoportosainkkal szívesen járunk a Ciróka Bábszínházba. Sajnos, előadás közben nem lehet fotózni, így csak néhány képpel "illusztrálhatjuk" ezt a programot!

Galéria

 

"Adni jó – kicsi korban is!" (Halacska csoport)

Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek átérezzék az "adni jó" örömét. Halacskáinkat titkos tevékenység közben kaptuk lencsevégre: az Ókollégiumi agyagozás során mécsestartót és díszeket készítettünk (karácsonyi meglepetés-ajándékként).

Galéria

 

"Adventi forgatag – séták" (Halacska csoport)

Városnéző sétánk során megcsodáltuk a főtéri árus bódék portékáit; a hatalmas adventi koszorút a szökőkútnál és "bekukkantottunk" a piacra is. A gyerekeket elbűvölte a rengeteg virág, a díszek és a sokféle "baciluskergető" finomság – zöldségek, gyümölcsök. Egy kedves bácsitól mogyorót is kaptunk ajándékba. Érdeklődő Halacskáinkra nagyon büszkék voltunk, mert sok dicséretet kaptunk a néniktől, bácsiktól! ("Milyen aranyosak, okosak és szófogadóak ezek a gyerekek!" - mondták)

Galéria

 

Az Ifjúsági Otthonban jártunk

2013.11.18

A Halacska csoporttal az Ifjúsági Otthonban jártunk. "Zöld kuckó" bérletünk foglalkozásán vettünk részt – Thurzóné Halasi Ágnes vezetésével. Érdekes, játékos formában ismerkedtünk a gyógynövényekkel és a nem ehető-, mérgező növények veszélyeivel.

Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a délelőtt folyamán.


Galéria

 

Őszi Galéria a Pálmácska Óvodában

2013.11.12

Az ősz a betakarítások, "télire raktározások" ideje. Ennek a gondolatnak a jegyében készítettük el ovi-galériánkat, "Örül a gazda, ha tele a kamra…" címmel. Sok – a gyerekek számára nagyon érdekes, ám sosem látott, ismeretlen – régi használati tárgyat gyűjtöttünk a nagyszülők, szülők, kolléganők segítségével. Kiállításunkon egy kis humorral fűszerezett életképet is megelevenítetünk: "Pista bácsi" pipázva, legkedvesebb tárgyaival ...

Galéria
Bővebben

 

Vasútmodell kiállításon jártunk…

2013.10.14

Október 16-án a Halacska csoport elsétált a Kecskeméti Kulturális Központba, ahol a 20 éves Vasútmodellező Klub kiállítását tekintetük meg. A gyerekek izgatottan készülődtek erre az alkalomra, "saját zsebpénzükből" hozták el a belépőjegy árát, a 200 forintot. Kisebb csoportokban, a kiállítók vezetésével végig csodáltunk ...

Galéria
Bővebben

 

Almaszedésen a Halacska csoport

2013.10.14

Élményekben gazdag programon vettek részt a Halacska csoportos óvodások: meghívást kaptak Somodi Ábelékhez, a "mosolygós almák birodalmába". Vendéglátóik finom pogácsával, süteménnyel és meleg teával várták őket. A jóízű falatozást és a nyulak, valamint Matyi csacsi alapos megszemlélését követően megkezdődött a munka: a szorgos kezű apróságok gyorsan megtöltötték a vödröket...

Galéria

 

Apák napja

2013.10.04

A tavasz legszebb ünnepe az Anyák napja testvéreként, 2013. október 04-én pénteken a Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában megrendeztük az ősz legszebb ünnepét, az Apák napját. A most először megtartott rendezvénnyel hagyományt is szeretnénk teremteni az óvodában.
Az Apák napja sok örömmel, izgalmakkal teli lehetőséget kínált az édesapáknak a gyermekeikkel való együttjátszásra és közös, tréfás, jó hangulatú versenyekre.
A rendezvényen résztvevőknek emléklappal és a gyermekük által készítet az "Én apukám" című rajzzal kedveskedtünk.

Galéria