Arborétumban jártak a Napocskák

Egy kellemes őszi napon kirándulni indultak a Napocskák a kecskeméti Arborétumba. A hátizsákokba elemózsia, nagyítók, valamint kincsek gyűjtésére való tasakok kerültek. A busszal történő utazás minden gyermek számára nagy élmény volt. Az Arborétumba érve tanulmányoztuk a különféle túraútvonalakat, megcsodáltuk a halas tavat, játszottunk falevelekkel. A séta során gyönyörködtünk az őszi természetben, a madarak csicsergő hangjában. A játszótéren mindenki talált kedvére való játékot: ki-ki a nagyítókkal vizsgálgatta a fatörzseket, a fűben rejlő állatvilágot, ki-ki kincseket gyűjtött, ki-ki pedig hintázott, csúszdázott, mászókázott. Az óvodába mindenki élményekkel gazdagon, ámde kellőképpen kifáradva érkezett vissza.

Galéria

 

Apák Napja

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában és tagintézményében - a Munkácsy Mihály Utcai Óvodában - immár ötödik alkalommal rendeztük meg az Apák Napját. A mottó ezúttal is ez volt: „Apának lenni csodálatos dolog, kihívásokkal teli feladat és egyben talán a legörömtelibb szerep egy férfi életében". Ezen a napon az volt célunk, hogy az édesapák a mindennapi munkájuk és elfoglaltságuk mellett, ha csak egy kis időre is, de „megpihenhessenek" a csoportszobákban. Ahol kikapcsolódásképpen felkínáltuk a gyermekeikkel való együttjátszás lehetőségét és örömét. Az édesapák és a gyerekek jó hangulatú, közös versenyjátékokon és megmérettetéseken vehettek részt, ahol a vidámságé és a nevetésé volt a főszerep. A délután zárásaként a gyerekek emléklappal és az általuk készített az „Én apukám" című rajzzal kedveskedtek az édesapjuknak.

Galéria

 

A Reformáció napja – Csendes nap

Az 500 éves Reformációra emlékeztek meg a Pálmácska óvodások az őszi Csendes napon, 2017. október 26-án. A délelőtt során óvodánk minden csoportja a tornateremben gyűlt össze, ahol meghallgatták az „500 éves történetet”, megismerték a Reformáció jelentését, fontos pillanatait. Közösségünk és együttességünk jelképeként minden gyermek és felnőtt egyenpólóban ünnepelt, így énekeltek, imádkoztak közösen az Úristennek. Vendégünk, Laczay András lelkipásztor imádsággal és Isten áldását adva szolgált köztünk.

Galéria

 

Állatok világnapja a Bárányka csoportban

Október 4-én tartottuk óvodánkban az Állatok világnapját. Az állatok szeretetét, a velük való megfelelő bánásmódot nem lehet könyvekből, képeken keresztül megtanulni, elsajátítani. A tapasztalatszerzés, a cselekedtetés, az élménynyújtás a legjobb módszer arra, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek az állatokkal, kialakuljon bennük a felelősség, gondoskodás érzése. Idén Lili néni segítsége ebben Dönci a Bárányka csoportos teknősbéka volt.

Galéria

 

Néptánc (Bárányka csoport)

Októbertől megkezdődtek a néptánc foglalkozások a csoportokban Nagy Erika néptáncpedagógus vezetésével.
„Alapvető emberi jog, hogy minden gyermek megtanulhassa édesanyjának beszédnyelvét. Ugyanez a jog a játék és a tánc esetében is meg kell illesse gyermekeinket.” /Timár Sándor /

Galéria

 

Jubileumi tulipánhagyma-ültetés

A 10. jubileumi évfordulónk októberi programjának keretén belül minden csoport 10-10 tulipánhagymát ültetett el óvodánk kertjébe. A munkás percek után az egész óvoda együtt énekelt a virágos kert körül.

Galéria

 

Arborétumi séta

Egy szép októberi napon Báránykáinkkal ellátogattunk a kecskeméti Arborétumba. A busszal való közlekedést nagyon élvezték a gyerekek, sokan most ültek először csuklós buszon. Rögtön egy kis játszótéri mókával, és az oviból hozott finomságok elfogyasztásával kezdtük a délelőttöt, majd sétálni indultunk. Megcsodáltuk az őszi fákat, gombákat kerestünk, madarakat lestünk. A délelőtt végére kellemesen elfáradva indultunk vissza az oviba.

Galéria

 

Magyar népmesék napja

2017. október 2-án a mesemondó Benedek Elek születésnapjára emlékezve, immáron 4. alkalommal került megrendezésre óvodánkban a Magyar Népmese Napja. Ezen a napon visszaforgattuk az idő kerekét, a tornatermet varázsteremmé változtattuk, ahol a mesék szereplői maguk is életre keltek. A gyerekek A kismalac és a farkasok, „A nagyhatalmú sündisznócska és „A kisegér farkincája” című magyar népmeséket hallhatták az óvónők előadásában. Aki nem hiszi, járjon utána...

Galéria

 

10 éves fennállását ünnepli a Pálmácska Óvoda

2017. szeptember 29-én óvodánk jubileumi műsort rendezett a Református Újkollégium dísztermében. A műsoron mind a 4 csoport képviseltette magát: a Halacskák verseltek, énekeltek, imádkoztak, a Csillagok és a Napocskák dalos játékokat játszottak, a Báránykák pedig népi táncoltak, bibliai történetet adtak elő. Köszöntőt mondott Simon Andrásné, narrátorként közreműködött Baráz Anna. A zenei betétek dallamait Palotás József hegedűn, Sipos Gergő csellón szólaltatták meg. A műsort követően szeretetvendégség várta a vendégeket az óvoda épületében.

Galéria

 

Hálaadó istentisztelet

Intézményünk 10. jubileuma alkalmából 2017. szeptember 24-én, vasárnap 9 órától tartotta hálaadó istentiszteletét. Igehirdetéssel szolgált Kuti József nagytiszteletű lelkész úr, köszöntőt mondott Pap Kornél. Nevelőtestületünk énekkel adott hálát az elmúlt 10 esztendőért. Az istentiszteletet követően szeretetvendégség várta a gyülekezetet a Református Újkollégium dísztermében.

Galéria

 

Születésnapi tortasütés

Óvodánk ebben az évben ünnepli 10. születésnapját. Egy születésnap nem születésnap torta nélkül, így a Pálmácska Óvoda minden csoportja a hónap 10. napján születésnapi tortát készített, díszített. A torták elfogyasztása előtt a tornateremben gyűltünk össze, hogy énekkel és imádsággal köszöntsük óvodánkat.

Galéria

 

Díszmadár kiállításon jártak a Halacskák

Színpompás, különleges madarakat láthattunk a Hírös Agóra Művelődési Központ kiállításán. Sok érdekes, új információt hallottunk a kiállított egzotikus madarakról. Ezúton is köszönjük a meglepetés jegyeket Sz. Zolika édesanyjának!

Galéria

 

Halacska csoport a Sion-Házban

Idősek Napja alkalmából meglátogattuk a Szarvas utcai Sion-Ház lakóit. Az ott élő embereknek kis műsorral (versekkel, imákkal, énekekkel), rajzokkal, szívvirágos, igés képekkel kedveskedtünk. Jó volt látni a meghatottságtól csillogó szemű néniket, bácsikat – akikkel egy kis időre sikerült elfeledtetnünk gondjaikat, betegségüket.

Galéria

 

Zöld-kuckóban Halacska csoport

Az Ifjúsági Otthon „Zöld kuckó” környezetismereti bérletének első foglalkozásán vettünk részt. Játékos, interaktív formában gazdagította ismereteinket a vakondról Ági néni – aki mint mindig most is elvarázsolt bennünket!

Galéria

 

Kezdődik az óvoda - Csillag csoport

A Csillag csoportba 27 kisgyermeket fogadtunk be szeptember végéig. 17 kislány és 10 kisfiú ismerkedett meg az óvodai szokásokkal. A gyerekek – kisebb zökkenőkkel – de szívesen jönnek óvodába. Felszabadultan játszanak. Tevékenyen vesznek részt az óvoda életében.

Galéria

 

Kezdődik az óvoda - Bárányka csoport

Az itt maradt óvodások szívesen jöttek be nyár végén a csoportba. Örömmel várták és fogadták egymást, izgatottan készülődtek a kicsik fogadására. Sokakat meglepetésként ért, hogy ők már bizony középsősök, nagycsoportosok, és nekik kell példát mutatni, segíteni kisebb társainak. Szeptember második hetétől folyamatosan érkeztek az új gyerekek a Bárányka csoportba, hogy minden gyermeket személyesen tudjunk fogadni, megnyugtatni.

Galéria